eLube Olej Silikonowy SILK OIL 10cSt - 100 ml / HYDRO MOD / płynny silikon o mał

eLUBE

22,00 zl

Z wliczonym podatkiemDostawa obliczana przy kasie

Już dostępny!

Cechy szczególne: Dobra wodoodporność, Dobra wytrzymałość dielektryczna, Kompatybilność guma i tworzywa

Przemysł: Medycyna i farmacja

Zastosowanie: Smarowanie gumy i elastomerów, uszczelnienia o-ringi i zawory

Płynny silikon eLUBE Hybrid SILK OIL 10cs

Olej silikonowy o bardzo małej lepkości 10cs - butelka 100ml  

Płynny silikon przeźroczysty, bezwonny i bezbarwny.

Dzięki tym właściwościom znalazł zastosowanie w wielu dziedzinach, w tym przemysł spożywczy i kosmetyczny. 

Ostatnio znalazł nowe zastosowanie do produkcji Zegarków wypełnionych Olejem, z uwagi na najmniejszą lepkość jest najlepszym wyborem do celów "HYDRO MOD". 

lub malarstwie - dodatki do farb (fluid painting)

Cechy szczególne

  • Dobre właściwości dielektryczne
  • doskonałe właściwości hydrofobowe (wypieranie wody)
  • Wysoka smarowność
  • Niskie napięcie powierzchniowe, a tym samym wysoka aktywność powierzchniowa
  • wysoka odporność na ciepło 
  • Nietoksyczne
  • Rozpuszczalne w szerokim zakresie rozpuszczalników
  • Kompatybilne z wieloma składnikami kosmetycznymi

Parametry

Bezbarwna ciecz.Lepkość: 10 cSt (inne lepkości również na zamówienie)

Odporność temperaturowa: -40 do 200 °C

Produkty o podobnym składzie i zastosowanieu: Xiameter PMX200 -10cs

Zapobieganie pienieniu w produkcji ropy naftowej i operacji rafineryjnych dokonywane jest zazwyczaj za pomocą PDMS. Zapewnia doskonałe smarowanie plastiku i powierzchni elastomerowych. Dzięki wymienionym właściwościom idealnie nadaje się do maszyn do szycia, rzutników, projektorów, aparatów oraz wszędzie tam gdzie niezbędna jest warstwa smarująco-izolująca elementy wykonane z metalu, gumy, tworzyw sztucznych. Stosowany jest do; tworzenia powłoki i oddzielania od form odlewów z gumy, tworzyw sztucznych, metali i do kondycjonowania tkanin.

 

Zastosowanie

  • olej przenoszący ciepło
  • malarstwo - dodatki do farb (fluid painting)
  • płynne izolacje elektryczne (poprzez wykorzystanie właściwości dielektrycznych)
  • środki polerskie
  • składniki gospodarstwa domowego
  • dodatek poślizgowy smarujący
  • dodatek do dodatków włókienniczych i włókienniczych
  • do zastosowań farmaceutycznych (fiolki szklane, soczewki i ich powłoki)
  • sektor kosmetyczny (antyperspiranty, dezodoranty, spraye do włosów, kremy, balsamy, olejki do kąpieli, produkty do opalania, lakiery do paznokci)

 

 

Własność Wartość i jednostka

Lepkość kinematyczna 10 cSt
Ciężar właściwy w 25 ° C 0,935
Współczynnik załamania światła w 25 ° C 1,3989
Temperatura zapłonu, kubek zamknięty 211 ° C
Napięcie powierzchniowe w 25 ° C 20,1 dyn / cm
Przewodność cieplna w 50 ° C 0,00032 g cal / cm sec ° C
Właściwości rozpuszczalności   Element Stan testu
Wysoka rozpuszczalność w Rozpuszczalniki chlorowane
Wysoka rozpuszczalność w Rozpuszczalniki aromatyczne
Wysoka rozpuszczalność w Rozpuszczalniki alifatyczne
Dobra rozpuszczalność w Suche alkohole